fbpx Skip to content

Sedinta foto din ziua nuntii

Ședința foto din ziua nunții, simplă de organizat în aparență însă poate ridica probleme dacă se ivesc factori nepravazuti. Printre aceștia menționăm:

  • Lipsa timpului;
  • Numărul invitaților prezenți la ședința;
  • Alegerea locației ședinței foto;
  • Situațiile limită alături de stresul din ziua nunții

LIPSA TIMPULUI

Timpul este unul dintre cele mai importante repere ale organizării ședinței foto din ziua nunții. Itinerariul ceremoniei de nuntă este dictat de anumite repere orare stricte ex. ora de începere a ceremoniei religioase/cununiei civile, ora recepției invitaților de la local etc.)

În criză de timp, de regulă, mirii tind să corecteze dificitul recuperand timp din cel alocat ședinței foto. Lucru care aduce în dificultate activitatea fotografică.

CÂTEVA SFATURI PENTRU ORGANIZAREA ȘEDINȚEI FOTO DIN ZIUA NUNȚII

Cât timp trebuie alocat ședinței foto din ziua nunții?

Pentru o ședința foto și video eficientă trebuie avut în vedere un interval de aproximativ 1 oră . Acesta poate crește dacă numărul invitaților participanți la ședința este numeros sau dacă scenografia urmărită este una mai complexă.

Totodată trebuie să avem în vedere faptul că după o ora și jumătate de activitate fotografică, ritualul poate deveni unul istovitor. Așadar timpul maxim pe care îl recomandăm este de doua ore.

CEL MAI BUN MOMENT AL ZILEI

Din punct de vedere imagistic, cele mai interesante rezultate se obțin în momentul apusului de soare. Lumina ambientală este plăcută, umbrele nu sunt dure, iar soarele în asfințit asigură, în mod natural o tonare plăcută a cadrelor: un auriu plăcut în zona de highlight’s, precum și nuanțe purpurii-violete, în zona de umbre.

Alegerea acestui moment (n. apusul) este indicat nu doar din considerentul luminii, cât și din aspectul temperaturii ambientale. Într-o zi caniculară de vara, organizarea fie deplasarea dintr-o zona în alta sub un soare arzător va genera o atmosfera tensionată și vă poate vlagui de energie.

NUMĂRUL INVITAȚILOR PREZENȚI

Ședințele foto de nuntă au un caracter romantic. Acestea trebuiesc făcute în primul rând pentru miri, sunt experiențe ce îi privesc pe ei în mod direct. Este deci indicată menținerea unei atmosfere intime.

Fotograful de nuntă trebuie să comunice eficient cei implicați în timpul ședinței, să le furnizeze toate indicațiile necesare,  pentru că rezultatele să fie unele dintre cele mai bune. Cadrele de nuntă implică atenție, concentrare atât pentru fotograf cât și pentru cei fotografiați. Cum atenția este o resursă limitată, cu cât numărul celor prezenți crește, cu atât cresc și factorii stresori, care pot distrage atenția.

Făcute în grabă,  cu personaje distrase și neimplicate, doar că să fie, cadrele vor fi lipsite de substanță, de acel ceva care contribuie la aspectul de “wow”. Totul depinde, în mare parte  de  conexiunea dintre miri și de buna colaborare a acestora cu fotograful.

RECOMANDARE: Pentru ca ședința foto video să se desfășoare în parametrii, recomandăm un număr restrâns de participanți.  Suntem conștienți că de multe ori, alaiul de invitați (ce include apropiati si familie) nu poate fi lăsat la o parte în ziua nunții.

SOLUȚII:
  1. Al doilea fotograf – în aceste cazuri, puteți lua în considerare prezența unui fotograf secund. Acesta va avea ca misiune organizarea grupului mare într-o ședința foto separată, pentru că fotograful principal să fie concentrat pe perechile principale (mirii, nașii, domnișoarele de onoare);
  2. Ședința foto separată – o altă soluție, mai eficientă, este să vă orientați către un pachet foto video de nuntă ce include o ședința Trash the dress;  
  3. Soluția de compromis ar fi abordarea unei scenografii care să îi implice pe toți cei prezenți; pentru a lucra eficient cu grupurile, adesea sunt folosite schemele ludice de tipul celor de mai jos; Nu sunt printre cele mai romantice cadre, însă din lipsa de alte opțiuni poate fi o abordare utilă.

ALEGEREA LOCAȚIEI PENTRU ȘEDINȚA FOTO

Ca și opțiuni putem lua în calcul fie o locație în aer liber fie una de interior sau ambele. Acesta alegere depinde de preferințele și de gusturile dvs. Sunt aspecte pro și contra în ambele situații.

# locațiile exerioare

Sunt de departe locațiile cele mai apreciate pentru fotografia de nuntă din ziua evenimentului. Ambianța naturală  va intra intr-un contrast armonios cu ținuta elegantă a mirilor și a invitațiilor. În plus aceste zone permit, de regulă cadre largi, panoramice cât și ridicarea dronei. Factori care contribuie la un aport consistent de imagini spectaculoase.

Decorurile rustice, malurile lacurilor,  liziera pădurilor, zone ce se intersectează cu arhitecuri impozante fie și atinse de stadiu de ruină, reprezintă elemente picturale ce pot da naștere unor scenografii aparte.

Sunt luate în vedere: locații îngrijite cu spații verzi, lacuri, fântâni arteziene, arbori deosebiți, felinare, garduri vii, podețe rustice și capete de pod, pădure, căpițe de fan etc. 

Atenție însă, când menționăm spații exterioare nu facem referire directă la parcurile publice. Personal nu sunt un mare fan al acestei opțiuni, din mai multe puncte de vedere. Aglomerația, animalele de companie, trecători care se transformă brusc în spectatori și chiar critici de ocazie pot încurca mult o astfel de manifestare. Dacă sunteți curioși  găsiți un studiu de caz mai amănunțit al sedintelor foto din parc aici.

# locațiile interioare

În cazul locațiilor de interior, pricipalul avantaj este că vom avea control total asupra spațiului și al luminii. Asta înseamnă că nu vom întâmpina elemente (terțe persoane, animale) care pot interfera cu  bunul mers al ședinței foto. Arhitectura interioară, decorurile, jocul de lumina și umbră va facilita obținerea de rezultate creative.

Ședința foto din interior, va presupune și unele costuri suplimentare generate de închirierea spațiului, cât și un surplus de timp (aproximativ) 30 minute pentru a ne putea organiza corespunzător echipamentele. Totodată, această trebuie căutată din timp și rezervată pentru a nu avea surprize neplăcute.

CEL MAI IMPORTANT ASPECT

În zilele de astăzi, multă lume bate moneda pe aparatura utilizată, pe referințe de prețuri și pe multe alte aspecte subiective. Astfel fotografia este divorțată de cel mai important aspect al sau și anume: emoția.  

Emoțiile,  trăsături caracteristice firii umane sunt cele mai prețioase resurse într-un eveniment de calibrul unei nunți.  Cadrele bune se compun nu doar din lumina, linii și culori ci și din trăiri, emoții și sentimente. Nu există încă tehnică foto și nici cel mai bun fotograf cabil să trucheze pe deplin emoțiile oamenilor.

Lucrurile făcute în grabă, sub presiunea timpului și lipsite de subtratul emotiv, devin șterse, fagi și fără de nuanță.

Ignorând imporțanta unor lucruri simple, de tipul celor descrise mai sus, haosul se poate instala cu ușurință în ziua evenimentului. În fața unor lucruri scăpate de sub control buna dispoziție se poate pierde.

Avem nevoie de implicarea dvs. pentru ca rezultatele să fie unele surprinzătoare. 

ÎN ÎNCHEIERE

Pentru a nu fi luați prin surprindere încercați să planificați din timp ședința foto din ziua nunții. Nu sunt lucruri foarte complicate, deci nu le priviți sub influența presiunii. Alegerea locației, a intervalului orar precum și o ”inventariere” a invitaților sunt un bun punct de pornire.

Vom avea nevoie de 1 ora, un număr restrans de participanți și de preferabil în momentul apusului de soare (dacă se organizează în exterior).

Dacă considerați că timpul nu este de partea noastră în ziua evenimentului, puteți lua în considerare optinea ședinței de după nuntă, Trash the dress.

Dacă așteptați un număr mare de invitați, ce nu pot fi lăsăți sa aștepte se poate lua în calcul aducerea unui fotograf secund.

Sperăm ca cele relatate să își dovedească eficienta într-un moment pe atât de important pe atât de plăcut.

Și să nu uităm că regurile sunt făcute pentru a fi încălcate. În fond așa se naște arta. Buna dispoziție să fie de parte dvs., de restul ne ocupăm noi!

Dacă mai sunt nelămuriri în cea ce privește ședința foto din ziua nunții va stăm la dispoziție.

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *