fbpx Skip to content

Sedinta foto de botez de acasa

Ședința foto de botez de acasă – scurt indrumar

Ședința foto de acasă din ziua botezului, se numără printre cele mai importante momente ale evenimentului. Ca și importantă o putem situa imediat după ceremonia religioasă. Însă acestă ședința foto are un farmec aparte, spre deosebire de cadrele preluate în biserică.

Canonul religios din timpul ceremoniei religioase, impune spre o atmosferă generală mai sobră, derularea acțiunii fiind una șablonata.

În timpul ședinței de acasă vom beneficia de mai multă libertate și ne putem concentra eforturile în a surprinde emoțiile familiei cât trăirile micuțul ce urmează a primi taina sfântului botez. Pe lângă fotografii, cadrele video ne vor fi de ajutor în montajul clipului BestMoment’s (sinteză video a evenimentului).

Cadrele ședinței foto și video, vor conferi o poetică aparte de introducere.

DURATA ESTIMATIVĂ A ȘEDINȚEI FOTO DE BOTEZ DE ACASĂ

Durata medie a ședinței foto de botez de la domiciliu este de 30 minute. Vom lua în calcul o referință de 40 de minute, în ideea în care nu ne dorim să facem lucrurile pe grabă. 

ATENȚIE: o greșeală frecvent întâlnită la fotografii de botez mai puțin experimentați în lucrul cu cei mici, este de a lungi, inutil aceast gen de ședințe. Este dificil, chiar și pentru un subiect adult să se afle în fața lentilelor aparatelor foto pentru o perioada lungă de timp.

Spre exemplu, ca notă comparativă ședința foto din ziua nunții este planificată în intervalul de 1 ora. Acest interval orar pune câteodată și mirii în dificultate. Totuși avem de a face cu adulți, conștienți și asumați în desfășurarea evenimentelor.

Micuțul de câteva luni trebuie ferit de stres, oricum îl aștepta a zi tumultoasă. Îl aștepta o zi plină de experiențe cu care nu s-a mai confruntat : interactiunea cu un număr mare de persoane, cufundarea în bazinul de botez, tunsul, mirungerea, petrecerea de dupa, muzică s.a.m.d.

Dacă este agitat, nou-născutului i se va induce o stare de panică și de neliniște interioară. Va deveni hiperalert pe tot parcursul zilei și poate  izbuncni în reprinze intense de plâns. Plânsul este răspunzător pentru inducerea unei stări subliminale de alarmă pentru cei din jur.

Pe lângă starea proastă a celui mic, acest aspect poate strica rapid buna dispoziție a părinților cât și a celor participanți (nași, preot, alți apropiați etc. ).  

CE CADRE VOR FI VIZATE?

În funcție de pachetele foto-video de botez pentru care ați optat (fotograf și videograf), ne vom deplasa la domiciliul dvs. sau după caz în locul în care for fi efectuate datinile premergătoare ceremoniei religioase (slujba).

Vor fi luate cadre foto și video detalii ale evenimentului (încălțămintea, îmbrăcămintea copilului, trusoul etc.), cadre ce scot în evidență atmosfera de familie (copilul în ambiența dormitorului alături  de părinți).

Finalul ședinței foto de acasă va fi rezervat nașilor și altor apropiați prezenți.

ÎN ÎNCHEIERE

La acest gen de ședințe subiectul principal trebuie să rămână micuțul botezat. Timpul este limitat iar copilul trebuie să fie ferit de stres pe cât posibil. Este evenimentul său iar atenția trebuie canalizată către acesta.

Sigur și restul invitaților sunt vizați, că fiind parte a evenimentului, însă în plan secund. Aceștia pot fi fotografiați pe tot parcursul ceremoniei, atât la biserică cât și la petrecere.

Sperăm că cele specificate să vină în sprijinul dvs. în gestionarea corespunzătoare a timpului din ziua evenimentului.

Dacă sunt nelămuriri în cea ce privește organizarea acesteia, sau dacă urmăriți  realizarea unor scenografii mai complexe va rugăm să ne dați de veste.


TELEFON/WHATSAPP: 0726-656.721

EMAIL: foto@cardinalle.ro


Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *