fbpx Skip to content
sedinte foto in parc

Sedintele foto din parc

Alegerea locatiilor corespunzatoare pentru sedinta foto de nunta este un proces destul de delicat. Asta din pricina dinamicii, a rapiditatii cu care se desfasoara evenimentul.

Intr-o prima etapa mirii tind sa ignore acest aspect, insa pusi in fata faptului implinit isi dau seama de ponderea acestei optiuni.

SEDINTELE FOTO IN PARC

In mod traditional, in ziua nuntii sau a cununiei civile, sedintele foto tind sa fie organizate in parcuri publice. Cred ca unul din motivele principale il reprezinta lipsa timpului, parcul este in proximitatea majoritatii oficiilor de stare civila, itinerariul oficiul starii civile – Biserica – local sigur trebuie sa se intersecteze cu o astfel de locatie.

# parcul devine o optiune tentanta

Fotografii din Bucuresti, au la dispozitie o serie de optiuni ce par atractive: Parcul Herastrau, Parcul Carol, Parcul Cismigiu, Parcul IOR sunt cateva dintre locatiile ce pot impresiona: arbori, ala, bancute etc.

“Sedintele foto din parcuri, impresioneaza doar in aparenta”

Gradul de aglomerare din parc – primul obstacol

In practica lucrurile pot lua o intorsatura mai complicata. Cum nuntile au loc in mod traditional in zilele de weekend, tot aceste zile coincid cu gradul cel mai ridicat de aglomerare al parcurilor.

Caini in lesa, cupluri pe role, copii pe bicicleta, adulti pe trotinete electrice, grupuri pestrite de tot felul, vata pe bat, vanzatori ambulati de baloane, oameni ai strazii.

Din punct de vedere fotografic, aceste elemente pot pune probleme. Personal le denumesc “poit’s of failure”, deoarece cu cat se ating mai multi din acesti parametri cu atat este mai probabil se se ruineze o sedinta foto.  

 Este un calvar, atat pentru fotograf cat si pentru miri sa se lase fotografiati intr-o agitatie de gura casca, copii si animale de companie care alearga din toate directiile.

BUNA DISPOZITIE, FACTORUL CEL MAI IMPORTANT

Sedintele foto au un caracter intim, fotograful si videograful trebuie sa comunice eficient cu mirii pentru a le transmite toate indicatiile necesare.

Timpul lucreaza impotriva noastra, iar cum parcul este un spatiu public, fotografierea in astfel de conditii reprezinta o mare provocare.

# aparatura atrage atentia

Un fotograf profesionist este sensibil la multi factori, printre care si lumina. Atat in timpul zilei cat si spre finalul acesteia, pentru a minimiza riscurile te folosesti de un minim de aparatura necesara. Aceasta poate presupune, 1-2 stative de lumina, sisteme de difuzie (ex. un sofbox, umbrela) sau una sau doua blende ce pot implica un asistent.

Toata acesta scenografie ii va atrage aproape instinctiv pe din jur. Acestia se pot transforma cu usurinta in critici activi, oameni care vor cauta sa glumeasca mai mult sau mai putin placut pe seama sedintei foto in curs sau speculanti.

In de ajuns sa iti strice buna dispozitie probabil pe tot parcursul evenimentului.  

ALTERNATIVE PENTRU SEDINTELE FOTO DIN PARC

Pentru a fi evitate toate aceste posibile scenarii specifite mai sus, se poate opta pentru locatii mai safe. Consultati-va cu fotograful de nunta in priviinta acestor aspecte.

# locatiile cu taxa

In functie de preferintele dvs., experienta acestuia se poate opta pentru locatii private, contra unui taxe aferente.

SEDINTA FOTO IN GRADINA BOTANICA

Personal am efectuat multe sedinte foto de nunta reusite in incinta Gradinii Botanice din Bucuresti.

SEDINTELE FOTO IN PADURE

Padurea este o varianta excelenta pentru asfel de scenarii. Lumina buna, difuza, Locatia este  umbrita natural, lumina fiid difuza deci poate fi utilizata pe tot parcursul zilei, fara a avea teama unui soare distrugator.

In plus vegetatia, coronamentul asigura foarte multe optiuni compozitionale.

Contrastul padure cuplu imbracat elegant este unul interesant.  

IN INCHEIERE

Trebuie inteles faptul ca sedinta foto din ziua nuntii se va desfasura contra-cronometru. Organizata corespnzator, chiar luptand inpotriva timpului aceasta poate scoate la iveala cadre interesante, cenzura inscenarii dispare.

O abordare smart ar fi includerea in pachetul foto de nunta si o sedinta foto Trash the Dress.

CONCLUZIE:

Decizia pentru alegerea locatiei  pentru efectuarea sedintei foto de nunta trebuie luata impreuna cu fotograful. Un fotograf de nunta cu experienta va fi in masura sa decida asupra calitatii estetice a locatiei precum si a desfasurarii sedintei foto.

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *