fbpx Skip to content
pachete foto video de la acelasi furnizor

Pachete foto si video de la acelasi furnizor

RECOMANDARI IN ALEGERA PACHETELOR FOTO VIDEO

Probabil va numarati printre aceia care un eveniment important urmeaza sa se petreaca. In momentul de fata va aflati in cautarea mai multor informatii care sa va ajute in gestionarea acestuia.

Dilema pe care caut sa o lamuresc in prezentul articol este urmatoarea: alegerea unei echipe foto si video gata formata sau sa alegerea individuala a fotografului, repectiv a serviciilor video in functie de portofoliu, pachetele foto video disponibile, recomandari etc.. Cum este mai indicat?

Asupra aspectele de preturi sau oferte nu vom insista aici, deoarece ca nu fac obiectul acestui articol.

Tematica pleaca la la observarea unor detalii mai fine, care pot influenta foarte mult desfasurarea unui eveniment si desigur calitatea finala a materialelor, care este de departe cel mai important aspect pentru dvs.

Mai mult ca sigur aveti deja cateva optiuni de videografi si fotografi pe care i-ati dori la nunta dvs.. Una din intrebarile pe care il veti aborda videograful/fotograful de la nunta ar fi:

  1. Aveti in oferta dvs. de servicii pachete foto si video?
    – asta in care va doriti serviciile centralizate dintr-o singura sursa
  2. V-ar deranja daca pe partea de foto(video) am veni cu o persona aleasa de noi? Gasim interesant portofoliul dvs. insa ne place cum cum lucreaza X in zona aceasta”.

Un fotograf sau un videograf care isi doreste sa participe la evenimentul dvs. manifestand interes doar fata de suma din contract va raspunde intrebarii 2 intr-un asemenea fel:

– “ Desigur, pot colabora cu orice videograf/fotograf de nunta, daca dvs. va place cum lucreaza atunci pe mine nu ma incurca, sunt profesionist stiu sa imi fac meseria in orice conditie”;

Pare un raspuns serios si bine argumentat…insa doar in aparenta! Lucrurile sunt putin mai nuantate si o sa va expun imediat si de ce.

O persoana fara prea multa experienta in domeniul evenimentelor va avea un raspuns similar cu cel de sus, pe cand un fotograf profesionist va cauta sa analizeze putin, sa intre in detaliu, sa afle mai multe detalii, deoarece este interesat si de finalitatea evenimentului, de calitatea materialului predat si de feedback-ul/recomandarile viitoare ale mirilor.

Pe langa acumularea de experienta si investitia constanta in echipamente, cea mai grea etapa este formarea si mentinerea unei echipe.

Oamenii buni se gasesc greu, iar acest domeniu, nu este scutit din pacate de efectele amatorismului dezinteresat, mascat in sursa suplimentara de dorit.

De ce este necesar sa optati pentru pachete foto video de la o echipa gata formata, respectiv acelasi furnizor de servicii?

FACTORUL DE STRESS:

Alaturi de dvs. si de familie, echipa foto/video “greul” de dimineata si aproape pana la doua zi de dimineata. In ziua evenimentului, timpul lucreaza efectiv impotriva noastra. Toate acestea “ingrediente” genereaza stres iar stresul se proiecteaza si asupra noastra, asupra muncii noastre.  Foarte importanta este gestionarea acestuia.

#deplasarea contra-timp, lucrul in conditii de stress

Evenimentul, nunta, presupune de multe ori si deplasarea contra timp,  dintr-o locatie in alta.  Va fi un cumul de momente neprevazute, situatii limita, decizii de ultim moment.

Pentru a nu scapa momente importante este necesar sa existe o armonie perfecta de colaborare, echipa foto-video sa isi imparta eficient sarcinile.

CONCLUZIE: Prefer sa lucrez la un eveniment alaturi de o persoana cu care am o experienta de colaborare anterioara, sa ii cunosc capacitatile si reactiile acestuia. Intr-un cuvant sa ne putem ajuta, sustine si completa unul pe altul in diferite scenarii.

LUCRUL CU MIRII – MENTINEREA BUNEI DISPOZITII

Sa nu uitam ca la sedinta foto, precum si la alte momente din cadrul evenimentului, avem de a face cu oameni normali pusi in ipostaze deosebite. Oameni de rand care nu au o pregatire avansata in domeniu.

Imaginile pe care le vedeti de la cei mai renumiti fotografi de nunta, fie pe cover-ul brandurilor din aceasta nisa, sunt realizate in colaborare cu manechine de cariera. Aceste manechine au zeci si chiar sute de ore de pregatiri inaintea unei sedinte foto. Pozitionarea, teatralitatea, lumina, make-up-ul sunt repetate si studiate in detaliu.

La nunta dvs trebuie rivalizam cu acestia. Este un moment unic in care trebuie sa va simitit ca pe covorul rosu, sa fiti vedele momentului vostru!

Aici intervine experienta videografului, a fotografului de nunta, intr-un cuvant a echipei ce are rolul de a furniza toate indicatiile corespunzatoare, de a comunica si de crea o stare de buna dispozitie, un climat esential preluarii cadrelor celor mai bune.

De fapt, pe langa echipamente, obiective, lumini, ATMOSFERA (mood-ul) contribuie cel mai mult la o o sedinta memorabila, la o sedinta in care sa surprindem momentele deosebite.

Comunicarea tacita, atmosfera de colaborare destinsa va va incuraja si pe dvs. sa uitati de tensiunea evenimentului si sa va bucurati de sedinta foto.

CONCLUZIE: Daca fotograful nu are o experienta de colaborare in prealabil cu videograful intretinerea dialogului, a comunicarii  si a mood-ului (atmosfera) pot pune in pericol atat sedinta foto cat si intregul eveniment in sine.  

SCENOGRAFIA COMPLETA – SINCRONIZAREA FOTOGRAF-VIDEOGRAF

Pentru mine, in calitate de fotograf de nunta, este esential sa fiu pe acelasi ritm cu videograful.

Este foarte important sa fim acolo unde trebuie si cand trebuie.

Momentele importante din cadrul unui nunti se desfasoara foarte repede. Esti pus de multe ori in situatia in care efectiv nu poti gandi si trebuie sa actionezi instinctiv.

Tot instinctiv, atat videograful cat si fotograful tiind sa isi ocupe cele mai bune locuri intr-un spatiu. Astfel isi pot strica cadrele unul altora.

Pe langa asta,   daca nu exista o armonie de colaborare, cei fotografiati/filmati se pot confuza: tind sa fie atenti fie sfaturile/incadrarea fotografului sau invers. Ajunsi in situatia aceasta este tarziu si “pretul final” il vor suporta beneficiarii.

CONCLUZIE: lipsa coodonarii, a comunicarii eficiente dintre videograf si fotogaf poate duce catre cadre mediocre si chiar ratari ale momentelor importante.

ASUMAREA RESPONSABILITATII

Aici ating o coarda destul de delicata. Individualitatea poate reprezenta si un paravan pentru declinarea responsabilitatilor. Cine isi asuma responsabilitatea in cazul in care ceva nu iese bine?

Daca nu exista o echipa bine formata si responsabilitata, atunci fotograful poate avea atunci sansa sa spuna ca a fost din vina videografului si invers. Este greu sa concluzionezi cine are dreptate si cine nu.

Astfel, fara o coloana vertebrala care sa gestioneze eficient totul se poate transforma intr-o cacealma din care victimele, din pacate sunt mirii.  

CONCLUZII: Asumarea responsabilitatii este caracteristica unei persoane care isi pretuieste mai mult reputatia decat considerentul financiar.

IN INCHEIERE

Aceste mici detalii si nu neaparat aparatura sofisticata sau in mod direct, sau un portofoliu care poate fi scos din context, fac diferenta intre un fotograf profesionist si un fotograf cu aspiratii de profesionist.

Chiar si in cazul in care un videograf sau un fotograf are un bagaj de experienta si recomandari bune, asta nu inseamna ca intr-un alt context, intr-o alta echipa formata adhoc se va descurca la fel de bine.

Atentia la aceste mici detalii pot face diferenta dintre un eveniment reusit fata de unul mediocru sau chiar dezastruos.  

CategorieFotografie

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *