fbpx Skip to content
cand este necesar al doilea fotograf la nunta

Cand este necesar al doilea fotograf la nunta?

Daca sunteti in etapa preliminara de pregatire a nuntii, atunci cu siguranta dilema de alegere a unul sau doi fotografi va este una cunoscuta.

Schema cu doi fotografi in timpul unei nunti, poate aduce un aport considerent pe partea de imagine sau poate pune evenimentul in pericol in acelasi timp. 

Stiu poate parea absurd la prima vedere insa, sunt situatii cand al doilea fotograf chiar poate incurca, in special daca nu are experienta necesara.

Nu vom insista asupra acestui aspect, am scris un articol precedent, despre un astfel de episod aici: www.cardinalle.ro/un-fotograf-era-sa-ruineze-o-nunta/

Cand este necesar un al doilea fotograf la nunta?

Prezenta a doi fotografi, respectiv si doi videografi in cazul unei nunti este justificat de complexitatea evenimentului. In cazul nostru, complexitatea unui eveniment va fi definit de doi parametri:

  • Dinamica pregatirilor (complexitatea obiceiurilor ce precede ceremonia religioasa);
  • Numarul de invitati;

Pregatirile – obiceiurile de nunta

Desfasurarea nuntii poate deveni sensibila, daca obicerurile crestine precum pregatitul mirilor au loc in locatii diferite si despartite de anumite distante. Locatiile diferite in care au loc pregatirile mirilor si implicit distantele dintre acestea, pot insemna pierderi importante de timp, stress si pot  culmina chiar cu ratarea anumitor momente.

Cum in ultima perioada lucrurile au inceput sa se modernizeze, iar saloanele de evenimente pun la dispozitia mirilor camere separate pentru pretirea  acestor obiceiuri, lucrurile s-au indreptat catre un fagas bun. Un fotograf de nunta cu experienta poate gestiona cu lejeritatea intreaga “scenografie”.

De fapt va recomandam chiar o astfel de organizare, deorece veti putea gestiona cu usurinta desfasurea intregului eveniment, avand mai mult timp la dispozitie pentru dvs.

In fond nunta este pentru voi, pentru familie si pentru prieteni. Nunta inseamna si distractie, nu doar indeplinirea mecanica a unei liste neclara de obligativitati, unele chiar absurde din punctul meu de vedere!

Numarul invitatilor de la nunta

Daca listele invitatilor pe care ii asteptati in cadrul nuntii dvs. depasesc lejer 300 persoane, atunci este indicat sa va orientati un pachet foto-video de nunta cu doi fotografi activi.

Exista riscul, in cazul unui eveniment animat, fotograful principal sa fie retinut in mijlocul atmosferei, pe ringul de dans, iar alte segvente ale evenimentului sa se piarda in obscuritate. Aici facem referire la invitati, familie sau orice alta imprejurare ce face parte din nunta.

# inchirierea unei cabine foto

Inchirierea unei cabine fotobooth poate inlocui pana intr-un punct al doilea fotograf in astfel de conditii. Plus de asta, o fotografie printata, va fi pentru invitati un suvenir placut, o marturie interesanta. Asa ca este inchirierea unui cabine foto la nunta, reprezinta o optiune de luat in calcul!

Pachetele de nunta Cardinalle Photography includ cabina foto drept cadou!

# SUPER NUNTILE

Totusi, scenariul descris mai sus, referitor la cabina foto si participarea unui singur fotograf principal nu este aplicabil si in cazul super-evenimentelor, nuntile ce numarul invitatilor poate depasi 400-500 de suflete.

Este de inteles de la sine ca prezenta unui singur fotograf si videograf este zadarnica. Acestia nu au, fizic cum sa imortalizeze corespnzator desfasurarea momentelor.

O echipa bine inchegata, de minim de doi fotografi, dublati de doi videografi este impedios necesar. Este indicat in cazul super nuntilor sa se opteze si catre filmarea cu o macara video, pentru a avea o perspectiva aeriana a evenimentului. Aceasta va aduce un plus de cadre spectaculoase in filmarea, respectiv clipul bestmoments al nuntii dvs.

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *