fbpx Skip to content
avans foto video nunta

Avansul foto-video nunta – Rezervarea datei pentru pachetele foto

Încheierea unei înțelegeri cu un fotograf, videograf sau o echipă foto-video pentru participarea la un eveniment (nuntă, botez, petrecere sau eveniment corporate) presupune și achitarea unui avans.

Ce presupune avansul serviciilor foto-video?

Plata în avans la încheierea acordului de colaborare (contract, înțelegere scrisă, verbală etc.), presupune garanția, confirmată prinț-un acconto, că fotograful/videograful sau echipa respectivă va participa în cadrul evenimentului, nunții pe care dvs. urmează să o aveți.

Această garanție vizează ambele părți, pe dvs. cât și pe noi, prestarorii de servicii. Dvs. în calitate de beneficiar veți șterge de pe listă o problemă, știind că în data respectivă veți avea fotograful/videograful prezent. Noi, în calitate de prestatori,  vom știi că data ne este ocupă în calendar.

Popular această procedură este cunoscută sub apelativul de :  rezervarea datei.

RECOMANDARE: cum piața foto video de evenimente a fost zguduită de un val puternic de amatorism și  dacă țineți cu adevărat la unele dintre cele mai frumoase momente din viața dvs. atunci optați către o companie foto-video de evenimente. Astfel puteți încheia un contract scris și să aveți o  garanție scrisă, cu enitate juridică, a materialelor dvs.

Desigur, nu contestăm faptul că sunt fotografi buni de nuntă care acționează independent și posedă simțul răspunderii. Însă cum se poate face cu adevărat o evaluare a competențelor și a seriozității acestora? În fond portofoliul și recomandările pot reliefa doar o parte a realității și nu întregimea.

Rezervarea datei

De ce rezervarea datei? Pentru că după cum bine stiiti, evenimentele tind să fie programate doar în anumite zile ale anului, în sezonul nunților – și cu predilecție în weekend. Această abordare conduce către fenomenul de supraaglomerare a prestarorilor de servicii din zona evenimentelor.

RECOMANDARE: din această cauză, recomandăm cu fermitate, ca alegerea fotografului de nuntă să fie realizată din timp, în special dacă urmăriți un fotograf de nuntă / videograf anume, ce se bucură și de anumit renume în piață.

Valoarea avansului pentru pachetele foto-video nuntă

Tendința pieții este destul de alambicată la acest capitol. Anumiți prestatori de servicii solicită avansuri și de până jumătate din valoarea contractului și chiar, am auzit de cazuri în care plata a fost făcută intregal, ceea ce mi se pare o absurditate.

Avansul în cazul nostru Cardinalle Photography

Noi, adică compania Cardinalle Photograhy optează către un avans simbolic, în cumul de 10% din valoarea totală a serviciilor, ce se va achita la semnarea contracului de colaborare.

Am luat această decizie tocmai pentru a avea un raport favorabil de colaborare cu beneficiarii noștri. Cum piața evenimentelor a fost incertă în ultima perioadă din pricina restricțiilor generate de situația sanitară, ne-am gândit la dvs. Asfel reprogramarea sau chiar anularea evenimentului să nu reprezinte o situație de impas.

Desigur, valoarea acestei sume poate diferi în funcție de complexitatea evenimentului, și aici facem referire la evenimentele ce presupun o logistică mai specială: deplasarea echipei și a echipamentelor în afara teritoriului țării sau a unor scenografii mai atipice: decoruri de nuntă ce sunt realizate la comandă etc. . Însă aici este vorba de o cu totul altă discuție.

În încheiere

Sperăm că toate cele relatate mai sus să fie informații utile pentru dvs. Dacă doriți colaborarea cu echipa noastră, va invităm să analizați în primul rând portofoliul nostru, mergând pe link-ul meniului de navigare de mai sus. 

Puteți verifica disponibilitatea noastă aici: 

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *