fbpx Skip to content
crestere preturi foto video nunta

Sunt in crestere preturile foto video de nunta?

Probabil că cercetând piața în ultima perioadă, v-a făcut, și pe bună dreptate să va întrebați dacă sunt în creștere prețurile pentru serviciile foto video pentru nuntă. Scad, cresc, de ce cresc și până unde vor ajunge? Este creșterea acestora justificată?

Cerere vs. ofertă – Regres vs progres

Că să nu se asemene unui subiect de admitere la ASE, dorim a semnaliza de la bun început faptul că în ultimii doi ani de zile piața evenimentelor a fost aproape prăbușită. Din princina restricțiilor, a neîncrederii cuplurilor în a organiza o nuntă în timpul erei COVID, sectorul foto-video al evenimentelor aproape a stagnat și chiar putem vorbi de un regres.

Acest aspect a creat oportunități pentru diferite cupluri de a beneficia de videografi și fotografi la nuntă la prețuri mai scăzute în timpul Pandemiei COVID 19 tocmai din prisma fenomenului cerere vs oferta.

Nu știm și nici nu vrem să cunoaștem care sunt prețurile minime ale fotografilor de nuntă și nici costurile solicitate de alți colegi de breaslă. Sugerăm doar că aceste oportunități au generat false premise, pentru că prețul pachetelor foto video de nuntă a fost departe de cel real. Atentie insă, să nu ne facem iluzii, deoarece fenomenul de speculă a mers și în sus, nu doar nu către pragul minim.

Tot ce vă putem transmite este că traiactoria onorariilor noastre, Cardinalle Photography, a fost constantă.

# relansarea pieții de evenimente a presupus noi investiții

Odată cu relaxarea restricțiilor piața si-a revenit brusc. Asta înseamnă raportul cerere vs. ofertă de acum este cel real.

Un fotograf profesionist de nuntă este determinat tot de piață să efectueaze investiții periodice în echipamente. Pentru a ține pasul cu cerințele clienților, cu estetica cerută de piață trebuie să investești, să îți reinoiesti inventarul de echipamente, cel puțîn odată la doi-trei ani. Altfel calitatea serviciilor tale scade si intri in regres.

# portofoliul de echipamente

Echipamentele foto și video profesionale sunt costisitoare, este un lucru cunosut de toată lumea. Plus că reinoriea portofoliului de echipamente optice, presupune și alte investiții adiacente: spre exemplu tehnologia mirrorles care a luat avânt în ultimii ani a presupus și schimbarea gamei obiectivelor foto, carduri de memorie mai puternice, mai mulți acumulatori (o tehnologie mai bună consumă mai multă energie) etc.

Toate aceste invesții trebuiesc amortizate și se resimt, într-un oarecare pondere în prețurile finale ale pachetelor foto video.

# îmbunătățirea portofoliului nostru de servicii

După redeschiderea apetitului pentru organizarea de nunți, am reușit să idenficam o serie de servicii ce puteau fi îmbunătățite. Astfel, investind am reușit să aducem în portofoliul nostru o serie de servicii adiacente pe care mirii se chinuiau să le contracteze, fie le contractau în neștiință de cauza, de exemplu:

Echipament de fum greu pentru valsul mirilor sau cabină foto

Acestea sunt doar două elemente ce noi le considerăm problematice și am căutat să le îmbunătățim în cadrul evenimentelor.

De ce?

Pentru că erau realizate neprofesional: participăm la evenimente în care cabina foto fie oglindă foto era oferită de către oameni care nu aveau de a face cu fotografia ( fie de local, fie de formație sau de personal nespecializat). Fără urmă de hating, însă fiecare cu meseria lui: se simte diferența într-e o cabina foto realizată de câte un fotograf profesionist și un amator. Este vorba de optică, de lumina etc.

La fel și cu fumul greu pentru valsul mirilor. Nu de puține ori această era tratată superficial fie primitiv. Instalații neprofesionale, care lăsau apă pe ringul de dans operate de personal în pantaloni 3 sferturi. Ne stricau și nouă momentele si materialele nu doar clientilor nostri.

Am simțit că putem aduce un plus valoare acestui fenomen și acum oferim, gratuit în cadrul pachetelor de nuntă Cardinalle, la alegere, pe lângă opțiunile noastre de bază

  1. fum greu pentru valsul mirilor;
  2. inchiriere cabina foto;

ÎN ÎNCHEIERE – ASPECTUL POZITIV AL ACESTEI POVEȘTI

Însă acest context nu trebuie privit că un aspect negativ, din contra. Prețurile serviciilor foto video de nuntă nu au crescut ci doar au intrat în zona realului, s-au normalizat.

O gama extinsă de servicii reprezintă un plus de valoare adus consumatorului final: adică dvs.

Având în dotarea aparate de ultima generație înseamnă că putem răspunde cu mai mult profesionlism evenimentelor. Tehnologii mai performanțe înseamnă și un grad de siguranță mai bun, deci fotografiile și filmările dvs. vor fi în siguranță.

Diversitatea opțiunilor ce pot fi incluse în pachetele foto video, chiar și pachetele de baza, reduc considerabil atât costul (dacă optați pentru mai mulți furnizori) cât și stresul generat de cererile de oferta, încheierea contractelor etc.

Sperăm că toate cele relatate să va fie de folos în organizarea nunții sau altui eveniment important din viața dvs.!

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *