fbpx Skip to content

Fotograf sau cabină foto?

De când cu autonimizarea și robotizarea a multor activitati, sunt îndemnați să ne întrebăm dacă meseria de fotograf mai este una de viitor sau nu.

Pare destul de legitimă întrebarea în contextul în care apar la orizont foarte multe device-uri care automatizează aparent tot procesul fotografic.

Ce să alegem pentru un eveniment: fotograf sau o cabină foto?

Privite individual sunt două concepte diferite chiar dacă indică converg către un numitor comun: fotografia.

CABINA FOTO

Cabina foto desfășoară un proces automatizat și are că finalitate preluarea cadrelor din timpul unui eveniment și printarea lor instantanee pe hârtie.  Închirierea cabinei foto vizează o anumită perioada de timp, în funcție de pachetele de închiriere disponibile: 3, 4 ore sau pe parcursul integral al evenimentului. Va fi montată de către un operator într-un anumit spațiu și este un element static.

Cabina foto joaca mai mult un rol de ritual, de întreținere a unei atmosfere și de a asigura niște amintiri plăcute sub formă de mărturii.

Spre deosebire de fotograf, cabina foto nu este în măsură să:

  • se deplaseze in functie de tematica evenimentului in locatiile aferente: domiciliu, Biserica, locatie dedicata pentru „sedintele foto”, etc.;
  • sa surprinda intocmai momentele importante din timpul unui eveniment: primirea oaspetilor, fotografii ale detaliilor, momente dansante, tortul, etc.

FOTOGRAFUL NUNTĂ ȘI DE EVENIMENT ÎN GENERAL

Acesta are o misiune foarte bine definită: să surprindă atmosfera precum și momentele principale ale unui eveniment: nuntă, botez, eveniment privat sau corporate. Să “spună” vizual o poveste, să transforme lucruri banale în scene deosebite. Să folosească formele geometrice dintr-un ambient asemeni unor decoruri sofisticate. Să “simtă” emoțiile, să lucreze atât cu lumina cât și cu umbra, să evidențieze anumite trăsături și să le ascundă pe altele.

Atenția și anticiparea sunt caracteristici specifice unui fotograf de nuntă. Asemeni unui regizor pe platou cunoaște momentele și intuiește  ce anume va urmă. Toate aceste lucruri presupun experiență și sunt specifice naturii umane. 

Va trece mult timp până ce inteligența artificială să aibă asemenea capacități, pană ca un robot sa devină mai bun decat un fotograf  si sa il scoata definitiv din joc. Și în plus, fiecare fotograf care se respectă își dezvoltă o anumită manieră de lucru, un stil propiu de editare etc. De aici și piața fotografilor de eveniment este una variată, multicoloră. Fiecare cu viziunea sa, cu modalitatea sa de lucru și cum am menționat și într-un articol precedent: nu există cel mai bun fotograf, este doar un mit.

ÎN ÎNCHEIERE

Dacă va aflați în fața întrebării: “Ce să aleg un fotograf  sau o cabină foto?” și nu reușiți să gășiți un răspuns, sfatul nostru este să optați pentru ambele! Aceasta pentru bunul mers al evenimentului dvs.

Compania noastră are inclusă prezența cabinei foto standard în pachetele foto video de nuntă și de botez. Diferența de buget este una aproape simbolică. În aceast fel, considerăm că putem contribui, într-un mod constructiv la o bună desfășurare a evenimentului dvs.

Pentru informații despre disponibilități, prețuri va rugăm să ne contactați: .  

Show replies

Join the discussion

One comment on “Fotograf sau cabină foto?”

  1. Vreau sa va multumesc pentru aceasta lectura foarte buna!! Mi-a placut absolut fiecare parte din ea. Te-am salvat ca favorit pentru a vedea lucruri noi pe care le postezi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *