fbpx Skip to content

Adevăratul rol al fotografiei de nuntă

Fotografia de nuntă joacă un rol esențial în surprinderea și păstrarea momentelor speciale din ziua nunții dvs. Este unul dintre cele mai importante aspecte ale evenimentului și are mai multe funcții esențiale:

Surprinderea momentului: Fotografia de nuntă este o modalitate de a captura momentele unice și emoțiile puternice pe care le trăiți în ziua nunții dvs. Imaginile și filmările vor păstra vie amintirea acestui eveniment deosebit pentru tine și pentru generațiile viitoare.

Latura documentară: Fotograful de nuntă cât și videograful vă vor însoți pe tot parcursul zilei de nuntă, inclusiv în partea pregătirilor de acasă, (datinile și obiceiurile de nuntă), ceremonia religioasă, ședința foto din ziua nunții și desigur: mult așteptata petrecere. Astfel, veți avea o relatare vizuală completă a acestui eveniment cu totul special.

Captarea detaliilor și a emoțiilor: Fotografiile de nuntă nu se limitează doar la pozele miriilor și a familiilor acestora. Ele includ și detalii precum buchetul miresei, verighetele, decorul, dar și expresiile de bucurie, lacrimi și râsetele tuturor ale celor prezenți: invitati, parinti, bunici etc.

Dimensiunea artistica: fotografia de nuntă depășește cu mult simplul aspect documentar. Un bun fotograf de nuntă lucrează cu emoții, sentimente umane stilizate la un nivel personal înalt. Se comportă asemeni unui regizor ce are în vedere organizarea “scenelor” pe parcursul întregului eveniment!

FOTOGRAFIA DE NUNTĂ VS SOCIAL-MEDIA

În ultima perioada cultura social-media exercită presiuni asupra evoluției stilului fotografiei de nuntă. Tot mai multe cupluri insistă asupra fotografiilor “same day edit” pentru a le posta rapid pe rețelele sociale (facebook, instagram etc.).  Evenimentul a trecut, l-am distribuit rapid și cu asta basta. Ne vedem de ale noastre. Acesta grabă inutilă,  acest dumbscrolling îi răpește unicitatea și frumusețea fotografiei de nuntă. Nu militez împotriva postării pe rețelele de socializare, doar că fotografiei de nuntă trebuie să îi rezervăm un statut aparte.

CONCLUZIE:

Fotografiile  de nuntă sunt pietrele prețioase din cea mai frumoasă perioada din viață unui cuplu, indiferent de vârstă! Sunt lucruri intime și necesită o prudență în păstrarea cât și în conștientizarea lor.

Adevăratul rol al fotografiei de nuntă va străluci în timp. Ce poate fi mai frumos, decât peste ani, la aniversarea voastră ca familie, să răsfoiți paginile albumului foto din ziua nunții. Cât de valoroase vor fi acele amintiri când le veți revedea alături de familie și prieteni la viitoarele reuniuni.

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *