fbpx Skip to content
nunta_in_aer_liber

ÎN INTRODUCERE

Prezentul articol nu promovează locații sau prestatori care organizează nunți în aer liber ci din contră, îi va pune la încercare. Din lipsa experienței sau a personalului calificat, capabil să transforme feedback-ul clienților în soluții constructive, a unui management orientat către client și nu pentru un câștig propriu, saloanele de evenimente, sau wedding planneri de ocazie pot fi depășiți de realitatea situației.

Organizate corenspunzător, nunțile în aer liber sunt spectaculoase. Ignorând însă anumite aspecte, simple în aparență, haosul se poate instaura rapid, buna dispoziție poate dispărea cât ai clipi lăsând loc trăirilor negative.

Prezentul articol conține note constructive, sfaturi și alte informații  utile ce au rolul de a vă face să  gândiți “out-of-the box” în procesul de planificare al nunții. Sunt sfaturi sincere, bazate pe experiențe personale, petrecute alături de cuplurile cu care am colaborat.

În calitate de fotograf de nuntă, am luat parte la numeroase astfel de ceremonii. Am asistat de pe margine la întreaga organizare, am experimentat și privind cu ochii de fotograf, atenți la detalii.

Astfel,  ca dvs. să fiți în măsura de a lua decizii ”smart” pentru  buna  organizare a unuia dintre cele mai importante momente din viața dvs.

NUNTA ÎN AER LIBER – CARACTERISTICI PRINCIPALE

Nunta în aer liber a deveni în ultima perioadă, o fantezie râvnită de foarte multe cupluri. Sunt romantice, elegante, savuroase  și la mare căutare. Sub cerul de un albastru profund, ceremonialul  introduce note romantice, subtile: pajiștile verzi, pădurea, copacii seculari, luciul apei, decorațiunile – sunt elemente picturale ce rezonează cu ținutele elegante ale celor prezenți.

Natura însăși devine parte a evenimentului.

Participanții, eliberați se sub monotonia citadină, vor resimți o stare de relaxare, trăiri ce generează emoții, emoții ce compun o experiență plăcută. Și ce este mai important la o nuntă dacă nu experiența generală, trăită alături de invitații dvs. ?

1. AFLĂ MAI MULTE DETALII DESPRE LOCAȚIE

Nu vă lăsați induși în eroare de câteva fotografii sau o filmare scurtă. Pentru a avea o viziune mai clară asupra locației, a spațiului înconjurător acordați-vă timp și mergeți la fața locului. Mergeți însoțit de viitorul soț sau viitoarea sotie.

Întodeanua două perechi de ochi sunt mai eficiente în conturarea unei impresii. Fiți atenți la detalii și nu intrați pe deplin în discursul construit de către reprezentantul locației sau de către wedding planner. Concluziile să le puteți trage singuri.

2. Scotociți după informații

Recenziile verificate din mai multe surse, recomandările clienților, postări ale vizitatorilor din locație sunt informații prețioase și pot fi cercetate cu un simplu search pe google, facebook si instagram.

# DISTANȚA

Cum cele mai frumoase locații pentru organizarea evenimentelor în aer liber sunt situate în afara centrelor urbane, distanța poate fi un factor important. Asigurați-vă că itinerariul pe care vor sosi invitații nu ridică probleme.

 Dacă preferați locurile izolate, atunci cu atât mai bine, puteți ignora acest aspect. Trebuie să aveți însă certitudinea că și invații sunt în asentiment cu dvs. și dispun de toată logistica necesară pentru a fi prezenți.

# ATENȚIE LA INFRASTRUCTURA ENEGETICĂ

Anumite locații, ce au fost amenajate în zone rurale pot fi sensibile la acest capitol. Chiar dacă abordează o notă rustică, nunțile nu pot fi făcute doar la lumina lumânărilor!

În funcție de scenografia dvs., sonorizarea DJ-ului sau a formației, luminile de scenă, mașina de fum greu, echipamentele staff-ului, alături de frigidere și alți consumatori, rețeaua electrică a locației poate fi suprasolicitată.

Discutați cu propietarii spațiului, programul pe care urmează să îl aveți și căutați să obțineți asigurări din partea acestora.

 În fond nu doar muzica și lumina sunt în pericol ci întregul eveniment,  per ansamblu.

# UN MINIM DE UTILITĂȚI

Nu întotdeauna tot ce este natural este compatibil și cu party-ul. Pentru ca buna dispoziție a invitaților să nu fie perturbată de incidente, asigurați-vă că anumite aspecte nu vă pun în pericol și confortul.

# toalete suficiente și accesul la apa curentă

Cozi interminabile la toaletă în timpul petrecerii reprezintă un minus major. În momentul în care prospectați după căutarea locației, solicitați să mergeți până la baie. Așa veți avea o primă impresie despre numărul toaletelor, precum și cât de bine sunt utilate acestea.

# pavaj sau platformă solidă de promenadă

Cu toții suntem încântați de cadrele naturale și rustice, însă un minimum de dotări sunt necesare!  Un toc rupt în pietrișul de la intrare, sau noroi (dacă se ivește din senin o ploaie) depus pe pantofi sau pe rochiile elegante ale doamnelor, nu fac altceva decât să inducă o stare de indispoziție participanților.

# temperatura ambientală

Dacă frumusețea împrejurimilor vine din partea naturii, temperatura nu trebuie lăsată la aprecierea acesteia.  Asadar, dacă nunta urmează a avea loc în timpul sezonului de vară, căldura nu va face altceva decât să inducă o tensiune, cu make-upuri și gulere albe în pericol.

La polul opus se situează frigul, în cazul nunților din toamnă sau  toamnă târzie. Unele locații, am observat că și-au făcut un obicei de a oferi “pături călduroase” inviaților. Însă sentimentul trăit, la o nuntă petrecută în pătură,  este unul auster.

# camere pentru schimb și depozitare

PROFITAȚI LA MAXIM DE LOCAȚIE!

Dacă tot ați făcut pasul pentru organizarea nunții în aer liber într-o locație deosebită, ce v-a captat atenția, atunci este cazul să vă gândiți și la dvs. Ce am vrut să spun cu asta?

Profitați de ocazie și salvați timp în ziua evenimentului. Drumurile inutile, în orașul aglomerat, dintr-o locație în alta pot fi evitate organizând tot ritualul de nuntă în acelaș loc:

  • Datinile și obiceiurile creștine, precum pregătirea mirilor;
  • Cununia civilă și religioasă;
  • Ședința foto din ziua nunții;
  • Petrecerea de celebrare a căsătoriei.

Ofițerii stării civile precum și preoții (atât cei de rit catolic cât și ortodox) au devenit mult mai receptivi la acest gen de manifestări.

Cum înainte, ceremonia de cununie civilă și mai cu seamă cea religioasă necesita un spațiu anume destinat (primărie/biserică), acum vă puteți bucura de o ingăduință mai mare din partea oficialilor. Însă atenție, așa cum am menționat și mai jos, aceștia trebuiesc abordați din timp!

# organizarea ceremoniei religioase în aer liber

Ceremonia în aer liber poate fi sensibilă la anumiți factori:

  • Soare excesiv sau precipitații;
  • Suprafața solului;
  • Organizarea participanților;

Asigurați-vă că zona în care urmează să aibă loc ceremonialul bisericesc cât și cel al cununiei civile, are un minim facilități pentru a vă feri de influența acestor factori.

Soarele puternic din timpul sezonului de vară vă poate pune în încurcătură.  Lumina puternică va ridica  temperatura și va fi și o pacoste pentru ochi.

Fotografiile și filmările vor arăta ciudat, cu umbre proeminente pe figuri, cu ochi strânși.  O pânză de difuzie pe deasupra participanților va contribui la scăderea temperaturii cu câteva grade  și vă  ”va ajuta  să arătați mai bine”.

Trebuie asigurată și o organizare ca atare a celor prezenți, cu un număr suficient de scaune sau băncuțe, pe care se pot așeza. Un podium solid (lemn sau pavele) pentru circulația invitaților, de la și către locuri, este indicat. Astfel se va evita îmbulzeala, atât în timpul ceremoniei cât și în momentul felicitărilor.

ORGANIZAȚI-VĂ DIN TIMP

Cele mai bune locații pentru organizarea nunților în aer liber tind să fie repede rezervate. Demarați organizarea cât mai devreme. Vă veți bucura de mult mai mult timp pentru a studia opțiunile, cât și pentru a avea acces la prețuri preferențiale: early booking.

 Acelaș sfat se aplică și pentru restul prestatorilor: band sau DJ, videograf, si fotografi de nuntă. Rânduite din timp vă feresc de stresul optării pentru soluții de compromis de ultim moment.

Scrie un comentariu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *